fredag, april 30, 2010

Kerneusund familie

Før du læser videre, så svar venligst på følgende spørgsmål: Hvad ville du gøre, hvis du kørte forbi en mand med et skilt, hvor på der stod "Verden går under i morgen"?
a) Køre hjem og grave et beskyttelserum i baghaven
b) Køre ham ned
c) Ringe efter distriktspsykiatrien?

En af mine kvindelige kolleger er holdt op med at servere mælk for sine børn (fire stk). Hun har læst "Kernesund familie", og i den familiebibel står der, at man ikke har godt af mælk og gluten.
Det er sjældent, at jeg gider deltage i sådan nogle diskussioner over middagen på arbejde, men jeg bliver så satans træt af ellers fornuftige flok, der slår hjernen fra og godtroende tror på noget, som en uuddannet kvinde har skrevet i en bog uden noget som helst videnskabeligt belæg.
I bogen påstår hun, at hendes søn blev reddet fra autisme og astma, fordi de droppede mælk og gluten.

Alene den påstand er lettere at modbevise end at 1+1=3. Lad os antage, at en diæt uden mælk og gluten kunne kurere autisme og astma, ville der så være nogen som helst i hele verden, der led af autisme og astma?
Så ja, jeg røg lige i flæsket på min kollega. Barnlig som jeg er, præsenterede jeg hende for den famøse video, hvor kernesund-kvinden (jeg nægter at bruge hendes navn) danser "sexet".*

"Er det sådan en tosse, du tiltror dine børns helbred?" spurgte jeg.
Hende svar var, at hun ikke kunne se, at mennesket var skabt til at drikke mælk, så hvorfor servere det?
Det er fantastisk, at en veluddannet kvinde helt kan ignorere, at børn får alt muligt good shit (jeg gider ikke slå mælks egenskaber op) ud af mælk.
Jeg er heldigvis ikke den første til at brokke mig over Kernesund Familie. Faktisk har Sundhedsstyrelsen set sig nødsaget til at gå ud og tilbagevise bogen, hvilket fik kernesund-kvinden til at fare i flint på sin hjemmeside.

Min favorit er uden sammenligning følgende (specielt den afsluttende med knogler og syge køer):

Og mælk er, ifølge blandt andet ledende overlæge Steen Stender på Gentofte Hospital, for kalve. Hvorfor skulle vores børn og voksne i det hele taget som det eneste pattedyr i verden drikke mælk efter dieperioden er ovre? Og så endda fra et ANDET pattedyr? Det er lige så skørt, som dengang vi fodrede køer med knogler. Og det blev de syge af.

Man kan for satan da ikke argumentere på den måde. Er mennesket skabt til at spise æbler? Nej. Men det er nok alligevel en god idé at spise æbler, der indeholder en masse good shit, som jeg ikke gider slå op.

Det værste i hele kernesund-bølgen er, at en del af befolkningen flipper og går helt i den anden grøft. "Nu skal vi satanedme leve sundt".

Hvad med bare at spise efter kostpyramiden? Det er verdens simpleste råd, og det har virket i årtier. Der sparede jeg lige kernesund-fanatikerne for 350 kr. til den næste bog i rækken.

Så næste gang, at der står en tosse med skiltet "Verden går under i morgen", så lov mig at lade være med at tage din børn med ned i det beskyttelsesrum, som du graver i baghaven.

*Jeg gad godt være en flue på væggen, da kernesund-kvindens søn dukkede op i skolegården, efter at den video kom på nettet. Han havde eddermame fået nogle stryg, hvis han havde gået i min folkeskole i starten af 80'erne.

torsdag, april 01, 2010

Brylluppet fra Helvede

Jeg fik en sms fra en kammerat den anden dag. Han havde brug for hjælp, for han var i en skrækkelig knibe.
Det var tydeligt, at min assistance blot skulle bestå i at give ham ret, og jeg må sige, at han var kommet til den rette person.
Hans kones søster havde besluttet sig for, at hun skulle giftes den 19. juni i år.
Nu tænker du sikkert, at min kammerat er forelsket i sin kones søster (eller mand), og kendere af denne blog vil stakåndet vide, at dette blogindlæg naturligvis handler om kærlighed (det skriver jeg jo en del om).
Min kammerat har nemlig en affære, som betyder, at den dato bare er fy-fy-skamme-skamme, don't go there.

Det handler om en kærlighedsaffære - kærlighed til fodbold. Og ja, det er midt i vm og ja, Danmark skal den dag spille mod Cameroun (kl. 20.30).
Min kammerat klagede sin nød, og jeg var den først til at støtte ham: Hvad fanden ligner det at lægge et bryllup midt i et vm?

Tabervindere

Fodboldfans kan springe nedenstående over og blot fælde en tåre for min kammerat og bryllupsgæsterne.
Fodboldfans vil vide, at det bryllup kun kan blive en katastrofe for brudeparret.
Lad mig for ikke-fodboldfans forklare, hvad min kammerats kommende svigerinde opnår ved at lægge sit bryllup oven i en dansk vm-kamp:
Hvis Danmark vinder, så vil folk ærgre sig blå og gule over, at de ikke så kampen. De vil forbande det bryllup, som man forbander en tæge, der har valgt at søge føde i ens skridt.

Hvis Danmark taber, vil bryllupsgæsterne i al fremtid tænke tilbage på dengang, de var til bryllup, og Danmark med stor sandsynlighed spillede sig ud af et vm, som vi fodboldfans i månedsvis har set frem til.

Hvis Danmark spiller uafgjort, vil fodboldfansene gå i selvsving i matematiske udregninger om muligheden for at gå videre. Udregninger så komplicerede, at man ellers kun finder dem dybt nede under jorden i Cern. Resten af aftenen vil blive brugt på at forbande forsvaret, midtbanen, angrebet, målmanden, Morten Olsen, banemanden, Samuel Eto'o, ham camerouneren der sælger billige øl i kiosken nede på hjørnet og med stor sandsynlighed også brudeparret.

Nederlaget

Det er med andre ord en umulighed, at det bryllup vil blive husket for noget positivt.
Jeg var engang til et bryllup, hvor AGF tabte 5-0 på hjemmebane til OB.
5-0! På hjemmebane! Og jeg var til bryllup.
Jeg brugte resten af aftenen på at forbande forsvaret, midtbanen, angrebet, målmanden, Sören Åkeby, banemanden, Mwape Miti, ham fynboen der sælger billige øl i kiosken nede på hjørnet og brudeparret.
Det bryllup står lysende klar for mig. Lutter glade mennesker omkring mig, og jeg havde lyst til at slå dem alle ihjel.

Så for ikke-fodboldfans. Sørg nu for fanden for at lægge store familiedage uden for fodboldsæsonen eller i det mindste en fredag, hvor man kan være ret sikker på, at der ikke spilles fodbold. (Hvis det er barnedåb, kan den passende lægges på Langfredag, der alligevel er en hyldest til langvarig pine).

Personligt kan jeg allerede nu se, at jeg skal på kursus mandag den 14. juni, hvor Danmark møder Holland kl. 13.30 (hvad skete der lige med planlægningen der, FIFA?).
Der er større chance (nogen vil sige risiko) for, at jeg fløjter med på "Om lidt bliver her stille" til min egen begravelse, end for at jeg møder op til det kursus.