fredag, april 30, 2010

Kerneusund familie

Før du læser videre, så svar venligst på følgende spørgsmål: Hvad ville du gøre, hvis du kørte forbi en mand med et skilt, hvor på der stod "Verden går under i morgen"?
a) Køre hjem og grave et beskyttelserum i baghaven
b) Køre ham ned
c) Ringe efter distriktspsykiatrien?

En af mine kvindelige kolleger er holdt op med at servere mælk for sine børn (fire stk). Hun har læst "Kernesund familie", og i den familiebibel står der, at man ikke har godt af mælk og gluten.
Det er sjældent, at jeg gider deltage i sådan nogle diskussioner over middagen på arbejde, men jeg bliver så satans træt af ellers fornuftige flok, der slår hjernen fra og godtroende tror på noget, som en uuddannet kvinde har skrevet i en bog uden noget som helst videnskabeligt belæg.
I bogen påstår hun, at hendes søn blev reddet fra autisme og astma, fordi de droppede mælk og gluten.

Alene den påstand er lettere at modbevise end at 1+1=3. Lad os antage, at en diæt uden mælk og gluten kunne kurere autisme og astma, ville der så være nogen som helst i hele verden, der led af autisme og astma?
Så ja, jeg røg lige i flæsket på min kollega. Barnlig som jeg er, præsenterede jeg hende for den famøse video, hvor kernesund-kvinden (jeg nægter at bruge hendes navn) danser "sexet".*

"Er det sådan en tosse, du tiltror dine børns helbred?" spurgte jeg.
Hende svar var, at hun ikke kunne se, at mennesket var skabt til at drikke mælk, så hvorfor servere det?
Det er fantastisk, at en veluddannet kvinde helt kan ignorere, at børn får alt muligt good shit (jeg gider ikke slå mælks egenskaber op) ud af mælk.
Jeg er heldigvis ikke den første til at brokke mig over Kernesund Familie. Faktisk har Sundhedsstyrelsen set sig nødsaget til at gå ud og tilbagevise bogen, hvilket fik kernesund-kvinden til at fare i flint på sin hjemmeside.

Min favorit er uden sammenligning følgende (specielt den afsluttende med knogler og syge køer):

Og mælk er, ifølge blandt andet ledende overlæge Steen Stender på Gentofte Hospital, for kalve. Hvorfor skulle vores børn og voksne i det hele taget som det eneste pattedyr i verden drikke mælk efter dieperioden er ovre? Og så endda fra et ANDET pattedyr? Det er lige så skørt, som dengang vi fodrede køer med knogler. Og det blev de syge af.

Man kan for satan da ikke argumentere på den måde. Er mennesket skabt til at spise æbler? Nej. Men det er nok alligevel en god idé at spise æbler, der indeholder en masse good shit, som jeg ikke gider slå op.

Det værste i hele kernesund-bølgen er, at en del af befolkningen flipper og går helt i den anden grøft. "Nu skal vi satanedme leve sundt".

Hvad med bare at spise efter kostpyramiden? Det er verdens simpleste råd, og det har virket i årtier. Der sparede jeg lige kernesund-fanatikerne for 350 kr. til den næste bog i rækken.

Så næste gang, at der står en tosse med skiltet "Verden går under i morgen", så lov mig at lade være med at tage din børn med ned i det beskyttelsesrum, som du graver i baghaven.

*Jeg gad godt være en flue på væggen, da kernesund-kvindens søn dukkede op i skolegården, efter at den video kom på nettet. Han havde eddermame fået nogle stryg, hvis han havde gået i min folkeskole i starten af 80'erne.

2 Comments:

Blogger kjensen savlede ned ad skjorten og sagde:

Jeg giver dig fuldstændig ret - hub er svær at tage seriøs. Skulle nogen komme i tvivl, så se bare den video som Bendejo linker til....

lørdag, maj 01, 2010  
Anonymous -V- savlede ned ad skjorten og sagde:

Hun er wack'ere end folk er flest.

Desværre, eller rettere: godt for hende, tjener hun boksen på det, men det er klart, når der er lige-så-wack'e typer som 'Micaell (sic!) fra numerologysupport.com', der snakker om "tiltrækningsloven omkring energier", som er villige til at underkaste sig kulten.

WTF?!

Jeg så hende i den famøse debat, hvor hun skulle redegøre for videnskaben bag bogen. Hun var totalt deer caught in approaching headlights.

Sørgeligt.

søndag, maj 02, 2010  

Send en kommentar

<< Home