torsdag, april 01, 2010

Brylluppet fra Helvede

Jeg fik en sms fra en kammerat den anden dag. Han havde brug for hjælp, for han var i en skrækkelig knibe.
Det var tydeligt, at min assistance blot skulle bestå i at give ham ret, og jeg må sige, at han var kommet til den rette person.
Hans kones søster havde besluttet sig for, at hun skulle giftes den 19. juni i år.
Nu tænker du sikkert, at min kammerat er forelsket i sin kones søster (eller mand), og kendere af denne blog vil stakåndet vide, at dette blogindlæg naturligvis handler om kærlighed (det skriver jeg jo en del om).
Min kammerat har nemlig en affære, som betyder, at den dato bare er fy-fy-skamme-skamme, don't go there.

Det handler om en kærlighedsaffære - kærlighed til fodbold. Og ja, det er midt i vm og ja, Danmark skal den dag spille mod Cameroun (kl. 20.30).
Min kammerat klagede sin nød, og jeg var den først til at støtte ham: Hvad fanden ligner det at lægge et bryllup midt i et vm?

Tabervindere

Fodboldfans kan springe nedenstående over og blot fælde en tåre for min kammerat og bryllupsgæsterne.
Fodboldfans vil vide, at det bryllup kun kan blive en katastrofe for brudeparret.
Lad mig for ikke-fodboldfans forklare, hvad min kammerats kommende svigerinde opnår ved at lægge sit bryllup oven i en dansk vm-kamp:
Hvis Danmark vinder, så vil folk ærgre sig blå og gule over, at de ikke så kampen. De vil forbande det bryllup, som man forbander en tæge, der har valgt at søge føde i ens skridt.

Hvis Danmark taber, vil bryllupsgæsterne i al fremtid tænke tilbage på dengang, de var til bryllup, og Danmark med stor sandsynlighed spillede sig ud af et vm, som vi fodboldfans i månedsvis har set frem til.

Hvis Danmark spiller uafgjort, vil fodboldfansene gå i selvsving i matematiske udregninger om muligheden for at gå videre. Udregninger så komplicerede, at man ellers kun finder dem dybt nede under jorden i Cern. Resten af aftenen vil blive brugt på at forbande forsvaret, midtbanen, angrebet, målmanden, Morten Olsen, banemanden, Samuel Eto'o, ham camerouneren der sælger billige øl i kiosken nede på hjørnet og med stor sandsynlighed også brudeparret.

Nederlaget

Det er med andre ord en umulighed, at det bryllup vil blive husket for noget positivt.
Jeg var engang til et bryllup, hvor AGF tabte 5-0 på hjemmebane til OB.
5-0! På hjemmebane! Og jeg var til bryllup.
Jeg brugte resten af aftenen på at forbande forsvaret, midtbanen, angrebet, målmanden, Sören Åkeby, banemanden, Mwape Miti, ham fynboen der sælger billige øl i kiosken nede på hjørnet og brudeparret.
Det bryllup står lysende klar for mig. Lutter glade mennesker omkring mig, og jeg havde lyst til at slå dem alle ihjel.

Så for ikke-fodboldfans. Sørg nu for fanden for at lægge store familiedage uden for fodboldsæsonen eller i det mindste en fredag, hvor man kan være ret sikker på, at der ikke spilles fodbold. (Hvis det er barnedåb, kan den passende lægges på Langfredag, der alligevel er en hyldest til langvarig pine).

Personligt kan jeg allerede nu se, at jeg skal på kursus mandag den 14. juni, hvor Danmark møder Holland kl. 13.30 (hvad skete der lige med planlægningen der, FIFA?).
Der er større chance (nogen vil sige risiko) for, at jeg fløjter med på "Om lidt bliver her stille" til min egen begravelse, end for at jeg møder op til det kursus.

1 Comments:

Anonymous Bangse savlede ned ad skjorten og sagde:

Det er da en aprilsnar, ik´?

Det er godt nok langt ude at prøve at bilde os ind, at nogen kan finde på at lægge et bryllup det. Det der gjorde, at jeg afslørede dig, var da du blev for kæk og lige forhøjede med en "nogen har lagt et kursus mens vi spiller mod Holland". HAHA!

fredag, april 02, 2010  

Send en kommentar

<< Home