lørdag, september 16, 2006

Jeg skal være rollemodel

Jeg skulle måske overveje at lave profilen om i min jobagent. (klik på billedet for en større udgave)


tirsdag, september 12, 2006

Nordea kan ikke regne

Kig godt på nedenstående billede.Jordbær med og uden chokoladeovertræk i en reklame med teksten "24% af danske virksomheders firmapensioner kunne være bedre".

Men hov! Passer det nu også, at netop 24% af jordbærrene ikke er chokoladeovertrukne?

Som enhver 1. klasse folkeskoleelev kan se, er der noget galt. Man behøver nærmest ikke engang regne efter, men det gjorde jeg selvfølgelig alligevel, da jeg i øjeblikket er i den anale fase (og har været det hele mit liv). 10 er uden chokolade. Der er 41 jordbær.

(10*100)/41 = 24,39%

Nå for satan tænkte jeg. Nordea kan ikke regne. Det er jeg vel nærmest forpligtet til at fortælle dem. Altså 0,39% er sgu da immervæk en del. F.eks. betyder en stigning på 0,39% i Nordeas 2005 regnskab, at de griske, griske svin ville have tjent 66.024.020 kr. mere. 66 mio. kr! Det er da en sjat penge.

Så jeg skrev denne mail:

Jeg har set jeres reklame for firmapension. Det står, at "24 % af danske virksomheders pensioner kunne være bedre".

Dette er illustreret med 41 jordbær, hvor 31 er chokoladeovertrunke.

Ifølge den danske folkeskole, hvor jeg har haft min skolegang, så svarer 10 ud af 41 til 24,39 %.

Se, hvis nu jeres firma havde handlet med grøntsager eller bestik, så havde de manglende 0,39 % ikke betydet specielt meget. Måske en enkelt dårlig grøn peber eller en bøjet gaffel. Men i bankverden betyder 0,39 % en masse. Det kan jeg se på min lønkonto, hvor jeg kun får 0,25 % i rente.

Har jeg regnet forkert i mit jordbærregnestykke?Og da de endelig fik fingeren ud af prutteren, kom det svar man kunne forvente. Man spørger i øst, og de svarer i vest.

Jeg er rigtig glad for, at du har set vores reklame og har brugt tid på at reflektere over den. Og jeg glæder mig også over, at du har brugt tid på at tælle jordbær - tak for det.

Vi har bestemt talt bærrene efter. Vi illustrerer ikke afkast i vores annonce. Vi viser hvor mange virksomheder, der egentligt burde kikke firmapensionsaftalen efter i krogene.
Derfor er billedet tænkt til at vise et lagkagediagram på en anderledes måde. Vi har valgt ikke at illustrerer med et ituskåret jordbær på tallerkenen, det var med i vores overvejelser. At angive en procent er jo mere præsist, men billedet giver et hurtigt overblik over, hvor mange virksomheder det drejer sig om, der kunne gøre firmapensionsaftalen bedre for deres medarbejdere. Det er vores mål at gøre kommunikationen til dig som kunde så enkel som mulig.

Du kan altså ikke drage paralleller til din lønkonto i vores illustration.


Jamen, jeg sætter altid pris på at blive talt ned til. Så tak for det svar, røvhuller.

P.S

PræCis