torsdag, juli 28, 2005

Ugens i-landsproblem: mus og albatrosser

Kæmpemus dræber albatrosser: "Denne katastrofe kan udrydde flere fuglearter på øen i løbet af blot et par årtier"

Nu skal de satans økoflippere dælme slappe af. At bruge ordet "katastrofe" i forbindelse med at et par mus æder en enkelt albatrosunge, er overkill af værste skuffe.

Jeg kunne forstå, hvis det var noget menneskeskabt, men det er for hulen da naturens orden.

SLAP AF.

(For en god orden skyld. Alle medierne hoppede på denne historie.)

torsdag, juli 21, 2005

Na und?

Hvis der er nogen, der har tænkt sig at åbne en bar i Hamburg, er det coolest navn desværre brugt. Men i Danmark kunne man lave en tilsvarende "Og hvad så?" og få stor streetcredit blot for navnet :-)


torsdag, juli 14, 2005

Jeg har fået et armbånd

Overvældet af den store succes forskellige godgørenhedsorganisationer har haft med at lancere armbånd, tænkte jeg, om ikke jeg skulle hoppe med på vognen.

Problemet er, at der er så mange gode formål. Armstrongs kamp mod kræft. Geldorfs ditto mod armod. Kampen mod diabetes. Den evige "struggle" for retfærdighed i Pedal Ove sagen osv. osv.

Så jeg satte mig ned og overvejede, hvad jeg aller inderst inde gerne vil tage kampen op imod.

Og så slog det mig. Det skal være kampen mod det, der er roden til alt ondt i denne verden.

mandag, juli 11, 2005

Kynisk! Mig?

Tillad mig at være en smule kynisk. I London blev mindst 50 mennesker slået ihjel af nogle idioter, der påstår, at de gør det i Guds navn.

Terrorhandlingen blev, som bekendt, fulgt verden over, og danske medier svulmede op som en død fisk på en strand. Handlingen er ufattelig sørgelig. Men det er også ufatteligt sørgeligt, at 16 irakiske unge mænd døde søndag, som følge af en selvmordsbombe. De havde haft den frækhed at ville melde sig til at blive politibetjente. Som det kan læses i Ekstra Bladet, er yderligere 11 og 22 blevet slået ihjel i denne måned, hvilket bringer dødstallet op på 49, altså cirka det samme som London-terroren.

Men "cirka det samme" spalteplads i medierne har de to terrorhandlinger ikke fået. Hvis man siger, at terrorhandlingen i London fik 100 spalter i danske medier, så fik de irakiske ditto 0,01 spalte.

Sådan er folk åbenbart så forskellige.

---
Noget helt andet er: de 16, 11 og 22 irakere blev slået ihjel, da de stod i kø for at vente. Hvorfor fanden er det lige, at man bliver ved med at lade de frivillige stå i kø? Lærer de ikke noget som helst af historien?

Hvis de står i kø er det sikkert fordi, de kun kan melde sig i et givet tidsinterval, og så skal der ikke ret meget einstein af en selvmordstumpe til at regne ud, hvornår han skal dukke op med dynamitten spændt til brystkassen.

Hvor har de ikke åbent 24/7? Så kunne de selvopofrende, unge mænd dukke op, når det passede dem, uden kø og uden risiko for at blive sprængt i stumper og stykker. Jeg håber satme, at jeg overser et eller andet i min teori. Hvis ikke, er det for dumt.