mandag, juli 11, 2005

Kynisk! Mig?

Tillad mig at være en smule kynisk. I London blev mindst 50 mennesker slået ihjel af nogle idioter, der påstår, at de gør det i Guds navn.

Terrorhandlingen blev, som bekendt, fulgt verden over, og danske medier svulmede op som en død fisk på en strand. Handlingen er ufattelig sørgelig. Men det er også ufatteligt sørgeligt, at 16 irakiske unge mænd døde søndag, som følge af en selvmordsbombe. De havde haft den frækhed at ville melde sig til at blive politibetjente. Som det kan læses i Ekstra Bladet, er yderligere 11 og 22 blevet slået ihjel i denne måned, hvilket bringer dødstallet op på 49, altså cirka det samme som London-terroren.

Men "cirka det samme" spalteplads i medierne har de to terrorhandlinger ikke fået. Hvis man siger, at terrorhandlingen i London fik 100 spalter i danske medier, så fik de irakiske ditto 0,01 spalte.

Sådan er folk åbenbart så forskellige.

---
Noget helt andet er: de 16, 11 og 22 irakere blev slået ihjel, da de stod i kø for at vente. Hvorfor fanden er det lige, at man bliver ved med at lade de frivillige stå i kø? Lærer de ikke noget som helst af historien?

Hvis de står i kø er det sikkert fordi, de kun kan melde sig i et givet tidsinterval, og så skal der ikke ret meget einstein af en selvmordstumpe til at regne ud, hvornår han skal dukke op med dynamitten spændt til brystkassen.

Hvor har de ikke åbent 24/7? Så kunne de selvopofrende, unge mænd dukke op, når det passede dem, uden kø og uden risiko for at blive sprængt i stumper og stykker. Jeg håber satme, at jeg overser et eller andet i min teori. Hvis ikke, er det for dumt.2 Comments:

Blogger Bjarke Bekhøj savlede ned ad skjorten og sagde:

Send det som læserbrev til samtlige aviser, mere smukt kan det vel ikke skrives :D

torsdag, juli 14, 2005  
Blogger bendejo savlede ned ad skjorten og sagde:

Ja, det kunne være en god idé. Tror ikke det ville give den store gennemslagskraft. Måske hos Politiken :-)

torsdag, juli 14, 2005  

Send en kommentar

<< Home